start to meditate & pranayama, zondag 31/03/2019, 15u00-16u30

 

Pranayama (ademhaling) en meditatie horen samen met asana’s (yogahoudingen) tot het achtvoudige pad van Yoga. Ze helpen om ons tot ‘Samadhi’ te brengen, gelukzalige vrede.
Pranayama wordt vaak beschreven als ademhalingstechnieken, maar het is zoveel meer dan dat. Letterlijk vertaald betekent het ‘vergroting van de levensenergie’. Onze adem draagt ons, dag in dat uit, door het leven. Pranayama geeft meer vitaliteit, brengt emoties tot rust, zorgt voor een heldere geest.

In Pranayama zijn er technieken om balans tussen onze linker- en rechter hersenhelft te brengen. Dat is ook de uitgang van meditatie. Lange tijd hebben onderzoekers gedacht dat doorheen de loop van ons leven hersencellen afsterven en er geen bij kunnen komen. Maar sinds een aantal jaren is bekend dat de hersenen veel flexibeler zijn dan gedacht. Zo kunnen cellen aangemaakt worden, verbeteren en meerdere functies krijgen door meditatie. Mediteren helpt je ook te focussen, versterkt je immuunsysteem, helpt je beter omgaan met angst en stress, om beter te slapen en verschaft je inzichten.

Misschien zie jij jezelf niet in staat om tien minuten stil en gedachteloos te zijn, misschien denk jij wel dat meditatie niets voor jou is. Maar er zijn zoveel verschillende soorten meditatie, van actieve tot passieve, van in stilte zitten tot dansen of mantra’s zingen. Het is een kwestie van je weg te vinden in wat jij nodig hebt om je hoofd tot rust te laten komen.

– Prijs: 19,5€ – vooraf over te schrijven op BE24 3631 7002 1438
zensa yoga Opwijk

inschrijven: www.momoyoga.nl/zensayogaopwijk