YOGA WEEKEND, Meise, 13-15 september 2019

Tijd voor jezelf? Kennismaken met yoga of een weekend lang je yogapractice verdiepen?

Vergezel ons op verwen yoga weekend in de luxe B&B het Amelhof en geniet van de lekkere keuken van Zuiver Genieten!

YOGA

We nemen het hele weekend de tijd om onze yoga practice te verdiepen en te evolueren in je eigen practice. Yin en Yang zullen elkaar doorheen de sessies afwisselen. Pittige yogahoudingen zorgen voor spierversterking en helpen ons bloed om afvalstoffen af te voeren. Tevens dagen ze je misschien net iets meer uit dan je doordeweekse yogapractice. De lessen kunnen echter op elk niveau gevolgd worden door de ‘opties’ die geboden worden zodat iedereen kan deelnemen, ongeacht de voorkennis of fysieke conditie.

Tijdens de yin houdingen focussen we iets meer op de fascia (onderhuids bindweefsel) dat alle organen, spieren, botten, gewrichten … elke vezel in je lichaam samenhoudt. Het stretchen van de fascia heeft tal van gezondheidsvoordelen, het stimuleert de doorbloeding en geeft vorm aan je lichaam.

We kiezen ervoor om in een beperkte groep op weekend te gaan zodat we jou optimaal met jouw unieke lichaam kunnen begeleiden.

FOOD

We zijn blij dat we Judith en Wendy van Zuiver Genieten mogen verwelkomen op ons weekend. Zuiver Genieten is een plantaardige traiteur waar echt iedereen terecht kan voor een ‘andere’, heerlijke en gezonde keuken. Plantaardig of plantbased wil zeggen dat er  geen gebruik gemaakt wordt van eieren, boter, melk, room of kaas van dierlijke oorsprong. Bijgevolg zijn alle recepten vrij van lactose en (koe)melkeiwit en dus zowel perfect geschikt voor mensen met allergieën voor lactose, eieren en (koe)melkeiwit als voor eenieder die zuiver plantbased wenst te eten. Geraffineerde suikers worden namelijk vrijwel overal gemeden of vervangen door bv agavesiroop, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop. Maar ook dadels en vijgen kunnen vaak perfect ingezet worden als natuurlijke zoetstof! Tarwe wordt dan weer vervangen door spelt, polenta, rijstmeel, amandelmeel ed…

Elke bereiding van Zuiver Genieten start ook bij de basisingrediënten en uiteraard worden nergens bewaarmiddelen toegevoegd. Hierdoor hebt u een heerlijk zuiver eindproduct. Een (avocado)taart die zo gezond is, dat ze perfect kan gegeten worden als ontbijt of lunch. Een heerlijke, vers bereide groene pesto zonder kaas of een smeuïge tapenade op een dikke snee zuurdesembrood of flatbread bij een aperitiefje. Een warm of koud soepje, een salade, maar evengoed glutenvrije/plantaardige pannenkoeken of wafels, een lasagne of groententaart,… het kan allemaal bij Zuiver Genieten.

ACCOMODATIE

We logeren in B&B Amelhof te Meise (Amelgemstraat 3, Meise). Een prachtig gerenoveerde hoeve in de achtertuin van de plantentuin van Meise. Met respect voor de authentieke elementen werden prachtige lichtrijke kamers ingericht.  Heerlijk ontwaken in de velden met in de verte zicht op het Atomium.

Elke kamer is voorzien van een badkamer met ligbad en/of inloopdouche, airco, wifi, minibar en haardroger.

De grote lichtrijke schuur zal onze yogastudio voor dit weekend zijn. Bij mooi weer kan er ook yoga gegeven worden op de binnenkoer (met zicht op de kapel) of op het gras.

PLANNING

vrijdag

18:00 – 19:00 aankomst
19:30 licht avondmaal
20:30 avondyoga + meditatie

zaterdag

koffie of thee
08:00 yoga
09:15 ontbijt
11:30 yoga
13:00 middagmaal
14:30-16u00 workshop
17:30 yoga
19:00 avondmaal
21:00 avondyoga + meditatie

zondag

koffie of thee
08:00 yoga
09:15 ontbijt
11:30 yoga
13:00 middagmaal
Uitwuiven

BOOKING

 

– Overnachtingen in luxe kamers (max 4 pers/ kamer)
– Handdoeken
– Yoga en workshops
– Eten ( 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner)
– Koffie, thee en water gedurende het hele weekend

Prijs voor het hele weekend 395euro/ persoon

 

EXTRA

massage / reiki
60min- 60euro
30min- 30euro

 

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN

leenbewaert@icloud.com

Plaatsen zijn beperkt, wees er snel bij! Je inschrijving is pas definitief na betaling van het volledige bedrag (betaalinstructies in bevestigingsmail).

SYL VERMASSEN

Gek op haar dochter Pixie, hiken met het lief, yoga, de natuur, Ganesha, tetteren met vriendinnen, sushi, chakra’s en meridianen, vallende sterren, buiten spelen, lots of chocola :)… en zoveel meer.

Yoga leerde haar stil te staan in de ratrace van het leven, te leven in plaats van geleefd te worden, door te zetten, alle emoties te verwelkomen, dankbaar te zijn voor wat er nu is, en last but not least, ook naast haar (yoga) mat te (be)leven.

Sinds haar TT bij Nele Van Poucke zijn de yogavibes dan ook helemaal present, met grote interesse voor de yogafilosofie zal Syl jou met haar vrolijkheid, creativiteit en in alle liefde onderdompelen in wat yoga voor jou kan betekenen, jouw innerlijk kind terug laten spelen maar ook stilte te vinden in je unieke nu al prachtige zijn.

LEEN BEWAERT

Verliefd op de natuur, lekker (&veel)  en gezond eten, bewegen in de natuur, reizen door Azië, lezen, studeren en bijleren, natuurverschijnselen,  psychologie, de mens in al zijn facetten, en ook graag veel chocolade 🙂  

Met een grote fascinatie voor alles wat het menselijke lichaam betreft probeert ze je wegwijs te maken in je eigen lichaam. Ze ontdekte Yoga in Bali in Ubud, samen met een vriendin besloot ze een yogastudio binnen te stappen en die stap veranderde haar leven. Yoga leerde haar voelen, minder denken en bewust bezig te zijn met haar lichaam.

ANNULATIEVOORWAARDEN

We hopen je natuurlijk te mogen verwelkomen, maar het leven heeft soms onvoorziene wendingen in petto. In dat geval is het goed dat je onze annulatievoorwaarden kent.

  • er wordt steeds een administratiekost van €25 in rekening gebracht bij elke annulatie
  • annuleer je voor 15 juni 2019, krijg je je inschrijvingsgeld volledig terug, na aftrek van de administratiekost
  • annuleer je voor 15 juli 2019, krijg je 50% van je inschrijvingsgeld terug, na aftrek van de administratiekost
  • annuleer je na 15 augustus 2019, wordt het  inschrijvingsgeld niet terugbetaald